Silly Goose Green

Wij vinden lief zijn voor de aarde heel belangrijk en nu maken we zo'n groot deel van onze producten op een milieuvriendelijke manier dat we durven te zeggen dat we ook echt milieuvriendelijk zijn.

Onze kaarten worden gedrukt op Biotop papier

Biotop papier is een ongestreken papiersoort die wordt gemaakt van afvalhout. Het wordt chloorvrij gebleekt en bevat geen optische witmakers. Hierdoor heeft het papier een lichte crème kleur. Wij houden van dit papier omdat het milieuvriendelijk is, een mooie natuurlijke kleur heeft en het voelt ook lekker!

Onze kleding is allemaal biokatoen

Biokatoen wordt verbouwt zonder het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen (pesticiden) en er worden geen genetisch gemodificeerde planten gebruikt. Ze krijgen echte mest en er wordt bewust met water omgegaan waardoor het kopen van biokatoen goed is tegen de uitdroging van de aarde en voor de gezondheid van de boeren en hun omgeving.

Onze tassen zijn biokatoen en Fairtrade

Fairtrade gaat uit van eerlijke handel. Zo krijgen de makers een eerlijke prijs voor hun producten en kunnen ze zo zelf zorgen voor betere leefomstandigheden.

Onze zakjes stimuleren hergebruik en het verminderen van afval

Door katoenen zakjes te gebruiken inplaats van plastic draag je ook bij aan het milieu. Katoen zakjes zijn makkelijk te hergebruiken. Je kunt ze wassen. Zo zijn ze heel handig voor bijvoorbeeld je boodschappen op de markt: nootjes, tomaten, champignons, haver, enz. Ook is het een leuke cadeauverpakking. En verder zijn ze natuurlijk ook te gebruiken als EHBO-zakje, etui, telefoon-hoesje, om je speelkaarten in te doen of als knikkerzak.

Wij verzenden onze bestellingen in tweedehands verpakkingen

Wij bestellen zelf ook wel eens wat online en deze verpakkingen bewaren we dan om jouw pakketje in te versturen. We zorgen er, met hergebruikte materialen, voor dat het een feestje is om uit te pakken!